10 Julfilmstips på Netflix

Allmänt, Tips

Som ni säkert redan vet så finns det en sak som Johan och jag bara älskar att göra när vi har lite tid över och det är att lägga oss på soffan och titta på film. MYYS! Vi ser minst fem filmer i veckan och då är det nog nästan en underdrift.. Hur som helst så tänkte jag faktiskt skriva ett litet filminlägg här nu där jag betygsätter lite julfilmer - nya som gamla. De gamla godingarna som ni bara inte får missa och de nya julfilmerna för er som är precis som mig - galna i film och har svårt att hitta nya :)

1. Love Actually: 5/5

Min absoluta favorit när det kommer till julfilmer. En romantisk komedi som verkligen har ALLT. Man får följa olika personer (som spelas av värdsklass skådisar) och deras liv innan jul. Mot slutet sammanflätas historierna och allt är så himla mysigt för den grundar sig i att kärleken verkligen finns överallt. Rekommenderas starkt!

En film som har Liam Neeson, Hugh Grant och Kiera Knightley på rollistan kan ju inte vara annat än toppen!

2. The Holiday: 5/5
Det var inte tänkt att denna lista skulle komma iordning för vad jag tycker men mina första två tips är verkligen mina favoritfilmer vid julen. The Holiday är också en romantisk komedi som handlar om att två tjejer byter hus över julen. Den ena bor i LA och den andra i Surrey, vilket blir en stor kontrast för de båda. Supermyyyysig!

Cameron Diaz och Jude Law i samma film är ju nästan för bra! Och om ni inte sett denna eller ska se den igen, lägg märk till vilken WOW-effekt man får på Jude Law när han tar på sig sina glasögon på morgonen. Love it!

3. Christmas wedding planner: 3,5/5
Netflix original som släpptes 2017 och jag har faktiskt sett den varje år sedan dess och inte för att den är SÅ BRA men för att den är lite småmysig och just detta år så blev det lite extra speciellt bara för att jag också planerar bröllop. Så till alla er blivande brudar som vill få en försmak på bröllopet så kan jag rekommendera denna söta rom-com!


4. The princess switch: 3/5
Vi kör vidare med Netflix originals och den söta filmen The Princess Switch som ger precis vad titeln säger. En "vanlig" tjej från Chicago och en prinsessa ser likadana ut och bestämmer sig för att byta liv. Vem ska komma på vad de har gjort och hur kommer det att gå..?

5. A Christmas Prince: 4/5
Netflix har verkligen satsat på romantiska julfilmer de senaste åren. A Christmas Prince har till och med fått inte bara en utan TVÅ uppföljare. Den som släpptes 2019 heter "A Christmas Prince, a royal baby". Den första filmen handlar egentligen om en journalist som ska rapportera undercover ifrån kungafamiljen i Aldovia och faller för den stiliga prinsen. Den andra filmen handlar om bröllopet och nu har den tredje filmen släppts som handlar om att Amber ska lösa ett mysterium för att rädda familjen. Jag skulle säga att första filmen var jättebra men att uppföljarna tyvärr inte riktigt hållit samma nivå, vilket kanske inte kommer som en chock för er :)

6. Julgåvan: 2,5/5
Om ni är lika galna i Netflix som Johan och jag så har ni säkert redan sett denna film men jag tänker rekommendera den ialla fall. Julgåvan, en klassisk B-rulle om en tjej som får ärva sin fars framgångsrika företag, men såklart finns det en del villkor för att hon ska få ärva... klassiskt. Likt alla andra rom-coms så är den förutsägbar men visst är det vad vi väntar oss av julfilmerna?

7. A Cinderella Story, Christmas wish: 3,5/5
Ny film på Netflix som överträffade mina förväntningar. Om de bara hade gjort sången lite snyggare så hade den fått ett högre betyg men den påminner mig om de gamla 00-tals filmerna som man tittade på som ung tonåring, t.ex. Mean Girls och The Lizzie McGuire-movie och det är ett bra betyg i sig! En snygg kille som alla tjejer suktar efter och en tjej som blir utnyttjad av sin styvfamilj men drömmer om att bli artist. Känner ni för en riktig chick-flick så välj denna!

8. Holiday in the wild: 3/5
En annorlunda julfilm som verkligen sticker ut bland Netflix-filmerna denna säsong. Den klassas säkerligen som en romantisk komedi men den är lite djupare än de andra Netflix originals som jag rekommenderat ovan. Den handlar om Kate och hennes liv efter det att hennes make lämnat henne då hon byter livsstil helt från societeten i NewYork till att leva i Afrikas vildmark. Mycket bra insats av Kristin Davis, som jag saknat crazymycket sedan Sex and the City tog slut :)


9. The Knight Before Christmas, 2,5/5
Vanessa Hudgens andra julfilm för Netflix som handlar om en medeltida riddare som blir skickad till nutiden av en gammal häxa. Jag skulle vilja säga att filmen är sjukt överdriven och konstig med sjukt dåligt skådespeleri men på något sätt så är den så dålig att den blir ganska söt och den har sina roliga stunder. Perfekt slötittarfilm en söndag efter att man varit ute på lördagskvällen/natten ;)


10. Let it snow: 3/5
Ny julfilm ifrån Netflix som (precis som Love Actually) handlar om flera personers liv men denna film följer bara ungdomar och alla har de olika kopplingar till den lilla orten Waffle town. Jag tycker att den började ganska dåligt faktiskt men man får ge den en chans för den var riktigt gullig mot slutet och Kiernan som även spelar i Sabrina (en annan Netflix original) gör en skitbra insats i denna film. Så har ni lite tid över en söndag så kan jag absolut rekommendera denna :)

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Tack för grymma tips😍
nouw.com/brieditiseventing
charlottahagg
charlottahagg,
Det var så lite! 😊 Hoppas att du har tid att kolla på dom 😊 😊 KRAM!
nouw.com/charlottahagg
elllensvensson
elllensvensson,
Åå vill kolla nån idag!!😊
nouw.com/elllensvensson
charlottahagg
charlottahagg,
Ja, det tycker jag absolut att du ska göra! Så mysigt att kolla julfilm ju 😊 😊
nouw.com/charlottahagg