Akuten, middag, mello och allt annat från helgen

Allmänt

Hej på er!
Vilken annorlunda helg det blev för min del. Vi hade planerat in mys i fredagskväll men det slutade med en resa till akuten. Alltså jag skrattar när jag tänker tillbaka på det för att det är så jäkla dumt men det förstörde verkligen hela kvällen. Jag slutade jobba strax innan kl 17 och då ropade Johan att vi skulle gå en promenad för att starta ledigheten. Jag skulle vara lite snabb och smidig och byta till en tjockare tröja på övervåningen och ta med mig lite tvätt ner från sovrummet till tvättstugan. När jag står där i sovrummet och ska lyfta upp tvätten så ramlade jag omkull, jag kände att jag trampade på något som flyttade sig under foten (måste varit en strumpa från tvätthögen som trillade ner på golvet) och då tappar jag liksom fotfästet och ramlade på vänstersida men min reflex var att ta emot mig så höger hand hamnade under kroppen. Det var en jäkla smäll så Johan och Oliver kom springandes upp för trappan och där låg jag på golvet och grät. Herreguuuud så ont jag fick! Först gjorde det mest ont i huvudet och höften men efter några sekunder kände jag hur tummen började bulta och smärtan gav sig verkligen inte. När jag hade samlat mig från chocken och Johan hade fått mig att sitta upp så såg jag tummen och den var helt röd och svullen och jag kunde inte röra på den. Inte en millimeter. Usch så läskigt!! När den inte gick att röra så fick Johan hjälpa mig att ta på mig och sedan satte vi oss i bilen och åkte mot Västervik och akutmottagningen.

Ca 18.50 var vi framme på akuten och jag satt där inne i ca 4h denna fredagskväll. Usch så tråkigt! Johan fick sitta kvar och vänta i bilen pga Covid-19 så det var riktigt ensamt och tråkigt för det var ju mest väntan under dessa timmar. Jag röntgades två gånger och efter skiktröntgen så kom läkaren och sa att jag hade en spricka i tummen. Kul fredag ju... Jag hade inte ätit på ca 12 timmar och jag var så trött att jag nästan somnade på den där sjukhussängen så när jag väl fick lämna akuten vid kl 22.50 så blev jag överlycklig när Johan svängde in på Max och köpte hamburgare. Alltså det kan ha varit den godaste hamburgaren jag någonsin ätit!!! :)

Igår när jag vaknade så insåg jag ganska snabbt hur mycket vi använder tummen i vår vardag. Allt blev svårt. Borta tänderna, ta på sig strumporna, hälla upp juice, bära tallrik osv osv. Johan har varit sååå snäll och förstående och hjälpt mig med det mesta denna helg. Tur att jag har en så underbar man vid min sida. Men jag försöker verkligen hela tiden och jag ser redan skillnad på min tumme för nu kan jag böja den, inte hela vägen och jag kan inte krama åt för hårt eller göra en knytnäve men den är mer rörlig än i fredags och det är skönt. I lördags eftermiddag kom mamma och pappa hem till oss och vi lagade lite mat tillsammans, tittade på Mello, spelade kort och körde en massa roliga youtube-klipp. En helt underbar lördag om ni frågar mig <3

Idag har Johan och jag mest tagit det lugnt. Vi började dagen med att se filmen Invisible man - riktigt bra om ni frågar mig. Sedan blev det en långpromenad och därefter kom mamma hit för ett träningspass. Jag körde på så gott det gick idag men undvek övningarna där handflatan ska vara i marken för det tryckte på för mycket på tummen, tyvärr. Sedan gick jag en promenad till och nu har Johan kommit hem från fotbollsträningen och vi ska äta lite middag i soffan framför en film. Känns som en riktigt bra söndag även om jag har lite söndagsångest. Förmodligen för att jag fortfarande har ganska mycket på jobbet och Johan har sportlov. Vissa har det bra, haha. Jag ska dock försöka att gå lite tidigare på fredag så jag ska inte klaga. Det blir mysigt med en långhelg och förhoppningsvis blir nästa helg bättre än denna! Ska försöka att undvika att ramla så vi slipper åka till akuten igen, haha. Hoppas att eran helg har varit bra! Har ni hittat på något roligt? :)

Gillar

Kommentarer

NovaElisabeths
NovaElisabeths,

Du är verkligen så fin! Hoppas tummen återhämtar sig snart haha❤️

nouw.com/novaelisabeths
charlottahagg
charlottahagg,
Tack så jättemycket fina du!!! 😊. Och ja, det hoppas jag också. Kommer bli en utmaning på jobbet imorgon alltså. hihi! <3
nouw.com/charlottahagg
Nelicasplace
Nelicasplace,

Men fy! Hoppas tummen blir bra snart ❤

Ha en fin vecka finis🌹

nouw.com/nelicasplace