Spårning i skogen

Igår hälsade J och jag på min syster en sväng. Vi gick ut i skogen tillsammans och tränade lite spårning med hennes Golden Retriever Ove. Världens gulligaste namn på en hund ju! "En hund som heter Ove", sååå söt. Vi tränade lite personspår och ID-spår vilket var sjukt häftigt. Jag har aldrig gjort det tidigare men det gick till så att på personspår så gick någon av oss en runda inne i skogen och satte små vimplar vid varje sväng man gjorde och sedan tog man med sig Ove in i skogen och då skulle han följa den väg som man gått och vid sista vimpeln så låg det lite godis.

ID-spårning innebar att man lade ut ett klädesplagg vid start och vid mål, jag lade t.ex. ut en strumpa först och sedan gick Johan och jag tillsammans (armkrok så att dofterna skulle blandas lite) inne i skogen ca 50meter, därefter valde vi varsin väg och eftersom det var min strumpa som Ove skulle lukta på i början så skulle han välja att gå min väg istället för Johans väg och vid målet så låg min andra strumpa samt lite godis. Han gjorde det verkligen hur bra som helst och det var häftigt att se hur han visste att han skulle följa den person som hade lagt ut första klädesplagget. Wow alltså!!

Om ni har en hund eller känner någon som har en hund och gillar att vara ute i naturen så testa spårning, det var riktigt roligt!

Gillar

Kommentarer