Min julafton

Allmänt, Middagar, Minnen

Dagarna bara springer förbi och jag har ju inte berättat för er om min julafton än!! Man kan tycka att man ska ha massor med tid över när man är ledig alla mellandagar men jag måste säga att det varit fullt upp hela tiden. På juldagen firade vi hemma hos Johans familj och på annandagen åkte Johan till några kompisar för att kolla fotboll och då passade jag på att träna och sedan åkte jag med Sanna till Hagadal och badade med grabbarna och på fredagen åkte Sanna och jag till Vimmerby för att göra behandlingen på Hudvårdskompaniet och ja, på lördagen var Johan och jag hemma hos mina föräldrar (spelade spel och åt gott) så dagarna har verkligen gått fort och i måndags jobbade jag ju igen.

Men åter till Julafton! Vi började dagen som vanligt hemma hos Johans farmor och. farfar med lite elva-kaffe och sedan åkte vi hem till mina föräldrar klockan ett där det bjöds på julbord. Alltså mamma och pappa är helt fantastiska på att anordna middagar. Så himla trevligt och gott!! Jag är absolut inte den personen som är mest förtjust i julbord om man jämför med andra men hemma hos mina föräldrar så har de så mycket annat också som jag äter och som är så himla gott!

Efter maten väntade lite bus med grabbarna och sedan skulle vi kolla på Kalle och hans vänner men det gick nog inte riktigt som vi hade tänkt oss för jag hade busat upp grabbarna så mycket att de bara ville titta på paketen. Det var så roligt för Oscar (min systers äldsta på 3år) sa att han "jobbade" när han läste på paketen och lade ut dem till varje person och jobba är det ju ingen som kan säga ifrån till, haha. Sååå söt! Vi kunde helt enkelt inte vänta med tomte till efter Kalle så någon gång innan klockan fyra kommer tomten och knackar på altandörren och det var helt underbart att se killarnas reaktion på när tomten hälsade på. Julen blir verkligen helt annorlunda när man har småbarn med i bilden. Det kändes nästan som det gjorde när jag själv var liten för man följer med killarna och lyfter upp dem i fönstren så att de ska kunna hålla utkik om det kommer någon osv. Så mysigt!!

Vi fortsatte sedan kvällen med skumtomtetårta, paketleken och vid klockan elva följde jag med mina föräldrar till kyrkan och gick på midnattsmässa. Jag är inte ofta i kyrkan men just på julafton tycker jag att det är väldigt mysigt. Det är mycket folk, alla ljusen i hela kyrkan är tända och musiken är sååå fin! När jag sedan kom hem klockan tolv slocknade jag direkt, vilket kanske inte är så konstigt efter en så himla bra julafton!! :)

Gillar

Kommentarer